Nu är det jul igen!

VI VILL ÖNSKA HELA SKIDSVERIGE OCH ALLA VÅRA LÄSARE EN RIKTIGT GOD JUL!


Äntligen sol :)

Näst sista dagen på lägret, imorgon är det ett pass och sedan dags för städning och hemfärd. Idag fick man möjlighet att bli filmad och slipa på tekniken, något som endel uttnyttjade. Annars hände det väl inte något speciellt mer än att solen tillslut tittade fram på eftermiddagen :) Första gången vi ser solen sedan vi kom hit.


Limbygården

  
Linda Lundberg och Fanny Pekkari vallar.

Hade så bra!


Lilla-Julafton

Igår var det lilla-Julafton på elevhemmet :) Det började med att alla samlades på skolan i vårat omklädningsrum för att bära julgranen till elevhemmet där vi skulle vara hela kvällen. (Vi fick inte vara nere i omklädningsrummet som vi planerat, pga rektorn) Därav flytt av granen :P Som för övrigt redan var pyntad! :P Alla som kom skulle vara julklädda och ha med sig en julklapp för 20 kr som vi sedan skulle dela ut. Planen var först att ha en tomte som skulle dela ut klapparna men Linnea hade ett roligare sätt att göra det på. Så istället lekte vi en lek som gick ut på att alla skulle sitta i en ring med julklapparna i mitten. Sedan skulle man kasta en tärning, fick man en sexa fick man ta en julklapp, vilket gick lite tungt för vissa ;P När alla julklappar var slut så fick man börja ta av varnadra, men bara av dom som hade två eller fler klappar. Leken slutade då alla satt med varsin julklapp. Var kul att se vad alla fick i sina paket ;P Dom som inte var med har julklappar att hämta hos mig (Johanna) Först till kvarn ;) Efter julklappsleken värmde vi på lite glögg och sedan drog juldansen och sången igång :D Det blev många snabba och svettiga varv runt granen^^ Hela elevhemmet fick sig också en genomkörare! haha!

"Nu är de jul igen"



  

  

Sedan blev det byte av rum och kvällen fortsatte med mer dans (julgranen följde så klart med)

  

  

Sedan kom den "klassiska" leken Psykologen upp igen ;) Denna gång var det Per som vart utsatt! Han såg precis lika förvirrad ut som alla andra som varit "Psykolog". Men det gick upp ett litet ljus tillslut ;)


Här har Per precis kommit på lösningen! ;P

Efter det kom Linneas godispåse fram och prickskytte blev nästa aktivitet!^^
När godiset var slut avancerade vi  till popcorn :P Haha!

  

 

Kvällen avlutades sedan med ett rejält kuddkrig och en pratstund innan sängen :)
Tack för en trevligkväll :)


Onsdag och torsdag i Grönklitt

Onsdagens första pass var ett masstart race runt elljusspåret, 8km för tjejerna och 12km för killarna, en riktig genomkörare. Många kände nog av tävlingarna i Skellefteå, man har inte hunnit återhämtat sig riktigt. Dimman låg fortfarande kvar, den var nog ännu värre än dagen innan. Vi fick besök av Gunde under passet och efter vi ätit lunch berättade han om lite alltmöjligt, han frågade bland annat om någon hade slagit hans rekord i att duscha :P Klä av sig, duscha, torka sig och klä på sig igen på 1.38 minuter, slå det om ni kan! Ganska imponerande måste jag säga. Andra passet fick man köra lite som man ville, jag, Linda och Emma Wikén for ut en sväng tillsammans, vi såg en hare, men jag lyckades tyvärr inte ta en bild av den. Efter middagen stod det på schemat att vi skulle julbaka, vi gjorde energikakor, väldigt juligt.. :P Goda blev dom iallafall, om man inte äter så mycket :P

På torsdagen körde vi ett tufft men roligt pass med Mora skidgymnasium. Det var som allt i ett, parsprintstafett med pursuit inslag :P De borde vi köra i Lycksele nångång :) Efter lunchen passade jag och Linda på att få lite massage, det var skönt :) På eftermiddagen gled vi runt på skidorna och körde lite det man kände för, efter passet prövade vi bubbelpoolen och så bastade vi :) Efter middagen fick vi efterrätt, marängsviss :P Senare på kvällen körde vi en musiklek, vi blev indelade i par och sedan skulle vi gissa om musiken vi fick höra var från en film, tv-serie eller reklam och från vilken. Oscar Quicklund och Jennie Öberg vann.

Dimman verkar inte vilja ge sig, för att ta sig till spåren åker vi i slalombacken som är just utanför stugan, man vågar inte släppa på utför eftersom man inte ser så långt framför sig :S Varje dag hoppas man på att dimman ska vara borta när man vaknar.

Skriver ikväll om fredagen, ser att dimman försvunnit iallafall, äntligen :) Lägger in några bilder då också.
Hade!


Läger i Orsa

Klockan 06.10 imorse lämnade vi Umeå, sju timmar senare var vi framme. Efter att vi ätit lunch i wärdshuset åkte vi vidare till Limbygården där vi ska bo de närmaste dagarna. Det är en vädigt stor och fin stuga med massor av rum :) När vi packat in våra saker bytte vi om och vallade, sedan for vi ut på första passet. Vi åkte klassiskt på ett spår utan elljus, det var ganska disigt så man såg inte så långt framför sig. När det sedan började bli mörkt blev de ännu svårare att se, men det var kul ändå :P

Nu har vi bastat och ätit middag, ska ha ett möte snart med info om lägret och sedan blir det kvällsfika.
Bilder kommer nog senare, eller imorgon. (Har inte tagit några än :P)

Kramar från Linn och Linda

Skellefteå och pepparkaksbak

Igår på mötet firade vi Linns 3:e plats på vinterns första vattenfallcup tävling genom tårta (som vi får varje gång det blir en pall placering) :) :) :) Så grattis till 3:e platsen :) och tack för tårtan;) Precis som Ove sa igår så var det många som åkte ritkigt bra i helgen, så grattis till alla andra också :) Sen var det två åkare som fick fara på läger i Orsa. Vi får se om dom själva har tillgång till dator för att berätta mer om det ;) :) spännande :)

Det var också det årliga pepparkaks baket igår. Av 6 lag hade 4 stycken lyckats göra på samma tema. Båt tema! Lite roligt att det var så lika, under dom åren jag gått här har det inte vart samma sak eller ens liknande något år! Haha! Dom två andra grupperna hade gjort en pansarvagn och ett flygplan. Tyckte standarden var hög iår och alla bidrag gick att se på så årets pepparkaksbak är helt klart godkännt! :P Nu blir det spännande att se vilket lag som tar hem det här! :)


Tävling i helgen!

I helgen är det första vattenfall cup tävlingen i Skellefteå!

Vi önskar alla lyckatill och uppdaterar efter helgen! :)

Fortsättning från lägret i Hemavan

Måndag:  På måndagen vart det ännu en fjälltur (iaf för mig) Vi kan väll säga att dom flesta åkte det dom ville och kände för. På kvällen fortsatte den klassiska leken Psykologen. Tror nästan vi lekte den varje kväll. Fast det va ju kul så varför inte! haha
Norskarna åkte hem från lägret på söndagen, så nu blev de lite mindre folk efter spåret.

Tisdag: Ett pass och sedan hemfärd. Det var tänkt att vi skulle köra sprintträning, men termometern visade -17 grader, så ingen sprint. Vi körde det vi kände för istället, endel åkte skidor uppe på fjället där det var betydligt varmare och så var vi några som körde styrka i uppehållsrummet :P


På vägen hem lekte vi lekar i bussen och det slutatde med att dopp i snön! ;P



    ännu fler bilder kommer sen :)


Sammanfattning av lägret :)

Eftersom vi redan skrivit om Onsdag blir det Torsdag vi kommer börja berätta om.

Torsdag
Vi började torsdagen med ett pass på spåret vid vandrarhemmet. Det var efter egen planering och klassisk stil. På eftermiddagen for vi till en väg och åkte skate, pannlampa var att föredra men det var mysigt utan :) Någon vurpa vart det också i mörkret ;P På kvällen var det tänkt att musiktävlingen skulle vara men eftersom det var träningstävling dagen efter var det många som ville valla istället. På kvällen lektevi psykologen, det var riktigt kul och de flesta var med :)


Här bodde vi ;P




Just efter fallet ;P

Fredag
Idag var det tävling runt spåret vid vandrarhemmet. Dom flesta var med och tävlade, de övriga tränade på egen hand. Tjejerna åkte 10km och killarna 15km skate. Alla varvade på en 3km bana så tjejerna åkte tre varv och killarna fem. På eftermiddagen var alla fyror, några treor och en tvåa och badade. Det fanns en klättervägg mitt i bassängen som var rikigt svår att ta sig upp på, Victoria blev mästaren ;) vattnet var ritkigt varmt och skönt hela 31,5 grad ;P Det fanns även en ångbastu och en bubbelpool:) På kvällen var det dags för musiktävlingen, vi var nog alla lite nervösa och det var många som gärna hade hoppat över det. Men det var kul ändå, för mitt lag vann ;) "Jörgens jenter" hette vi. Priset var en polkagris och såpbubblor. Många gick och nynnade på låten efter det :P

Lördag
På morgonen var vi några som for vi ut på en fjälltur, det var hur fint som hellst, finns inga ord som kan beskriva det. (bilderna gör det inte riktigt rättvist men ni får se dom iaf)



  
                                                                                            Slarviga norrmän!
På eftermiddagen vart det åter några varv på spåret, nårga for upp på fjället också. Efter middagen upptäckter vi att några "gamlingar" hade samlats i en lokal ovanför matsalen för styrdans, senare på kvällen var vi några som tog vi mod till oss och gick dit. Medelåldern låg säkert på 70 minst :P Vi hade riktigt kul, även om ingen av oss var särskilt bra på att dansa, det blev nog några blåa tår :S Vi fick också med oss några etta killar som gjorde några damer lyckliga ;P Vi är så stolta över våra små killar ^^

Söndag
Värsta vädret hittills, riktigt blåsigt! Idag var det sprint som stod på schemat, alla kämpade på bra. Många vilade under andra passet, de som inte gjorde det var ute på spåret. Även denna kväll lekte vi psykologen.

Vi fortsätter med uppdateringen imorgon, nu är vi trötta..

Puss o Kram

RSS 2.0