JSM!

..ägde ju rum för ett tag sedan, men bättre sent än aldrig! Det kan vara lite tufft att hinna med både skola, träna och skidblogg; men förhoppningsvis blir det lite bättre uppdatering framöver! :)

Förkylningarna duggar förresten tätt nu på skid, vi har några som tyvärr inte följer med nu i helgen på den sista cup-tävlingen.. Imorgon ska vi åka en klassisk prolog som följs upp av en jaktstart på söndag, skate. Blir en härlig vilodag på lördag för juniorerna, kanske lite span på SM-stafetten som äger rum just då?

Hur som helst så vill jag uppmärksamma JSM lite grann där vi hade så många fina prestationer och så många som tog ett rejält kliv framåt i skidspåret!

I H17-18
På distansen åkte Johan Forsberg in på en 8:e plats och Pierre Bryntesson på en 18:e plats i distansen! Starkt jobbat! Våra 1:a-killar: Daniel Johansson, Erik Öman, Jonathan Ström och Andreas Hasselström krigade också runt den tunga banan i Boden, bra kämpat! På distansens lagtävling tog Daniel Johansson silvermedalj tillsammans med två andra åkare från Hägglunds IoFK, grattis! 

På torsdagen, i sprinten, tog sig Johan Forsberg så långt som till A-final, men en del strul i första backen fällde halva fältet och även deras chanser till medalj. Vi säger ändå stort grattis till Johan som slutade på en hedrande 5:e plats och hoppas att han får slippa sånt där i fortsättningen! En annan bragd stod Pierre Bryntesson för som tog sig vidare till kvartsfinal som 28:e åkare!   

På lördagens dubbeljakt slutade Johan Forsberg och Pierre Bryntesson 23:a respektive 33:a, bra kämpat till alla ni grabbar som krigade totalt fyra varv på dessa banor!

I H19-20
På distansen visade Petter Hedman framfötterna; grattis till en 16:e plats! Han var tätt följd av Johan Lövgren, 18:e plats. I samma klass slutade David Nordström och Tobias Nilsson på en 27:e respektive 29:e plats. Isak Landström, Johan Byström, Johan Sjödin, Per Gunnarsson samt Alexander Eriksson kämpade också på bra på de tunga banorna och i det minst sagt kluriga föret! På distansen lagtävling tog även IFK Umeå hem silvret med hjälp av Tobias Nilsson, Petter Hedman och Isak Landström, stort grattis!

Ett glädjande besked för Petter Hedman i sprinten; en 5:e plats i prologen! Tyvärr räckte det inte ända till A-final, men en 11:e plats för Hedman som saknats i tävlingsspåret en längre tid är en riktig bragd! Johan Lövgren tog sig in som 12:e man i prologen, men hamnade just utanför semifinalerna på en 13:e plats. Bra kämpat ändå! Även David Nordström tog sig vidare på en 29:e plats, det räckte tyvärr inte till en semifinal den här gången.

På lördagens dubbeljakt åkte David Nordström in på en 22:a plats, bra jobbat! Tobias Nilsson krigade på och slutade på en 32:a plats.

I D17-18
På distansen åkte Hilda Lagerlöf in på en fin 26:e plats, bra jobbat! I samma klass åkte även Frida Hedman, Julia Nyström samt Ellen Partapuoli, bra kämpat allihopa! I distansens lagtävling var Hilda Lagerlöf med och plockade hem silvret, grattis!

På sprinten kämpade våra tjejer på bra, tyvärr räckte det inte till en kvartsfinal för någon av dem den här gången.

På dubbeljakten krigade Frida Hedman starkt och åkte in på en 21:a plats! Även Julia Nyström kämpade på bra och slutade som 28:e!

I D19-20
På distansen åkte Evelina Lundqvist in på en 21:a plats! Malin Fredriksson slutade på en 31:a plats, tätt följd av Sara Nyström på en 33:e plats. Bra kämpat!

På sprinten lyckades Evelina Lundqvist ta sig vidare som 28:e åkare, men blev utslagen i kvartsfinalerna.

På lördagens dubbeljakt slutade Evelina Lundqvist på en 17:e plats, grymt bra!

I stafetten
På herrsidan tog sig Umeå lag1 till en topp tio placering; Tobias Nilsson och Johan Forsberg från Lycksele Skidgymnasium körde laget till 10:e plats! På 15:e plats hittade vi både David Nordström och Johan Byström tävlandes för Täfteå IK. Hack i häl hittade vi Hägglunds Daniel Johanssons lag på en 16:e plats. Jonathan Ström och Erik Öman, också Hägglunds IoFK, slutade på en 25:e plats. Roligt att ni fick ihop så många lag grabbar! 

På damsidan åkte Hilda Lagerlöfs IFK Umeå in på en 8:e plats, grymt! Skellefteå SKs Frida Hedman, Sara Nyström och Anna Erika Hedman slutade på en 11:e plats, bra kämpat!

(Har jag glömt att nämna någon alls; let me know! Är lite jobb att bläddra i alla resultatlistor och hitta igen alla!)

Lite bilder från tävlingarna m.m.!


Tävlingsplatsen!


Någon random person som klättrar uppför backen.


Julia Nyström gör sig beredd att starta på distansen.


Målgång för Sara Nyström i distansen. Sjukt jobbigt upplopp måste jag säga!


Målgång för Malin Fredriksson i distansen.


Målgång för Anna Erika Hedman, distans.


Johan Sjödin värmer upp.


Petter Hedman i sprintheatet. (Fjärde från vänster)


David Nordström och Johan Lövgren i sprintheatet.


Johan Lövgren i en spurt.


Anna Erika Hedman i sprintheat. (Längst till höger)


Hilda Lagerlöf, Tim Pettersson och Alexander Eriksson agerar hejarklack under de senare finalerna.


Det var fler än vi som hade hittat bra platser.


Pierre Bryntesson i sprintheatet.


Johan Forsberg i sprinten.


Kamratmiddag! Frida Hedman och Malin Fredriksson har tagit plats.


Pierre får hjälp med frisyren av Malin.


Dubbeljakt! H19-20, starten har just gått!


Tobias Nilsson hinner få i sig lite vätska i varvningen.


David Nordström har bytt skidor och gett sig ut på skate-delen.


Frida Hedman har just startat i dubbeljakten och jobbar på över krönet.


Julia Nyström svischar förbi i utförskörningen på dubbeljakten.


Frida Hedman förbereder sig för start innan stafetten.


Frida växlar över till Sara Nyström.


Skellefteå SK:s (färg)glada lag.


Tant Blå och Tant Röd kollar när herrstafetten drar igång.

Vi tackar för en rolig och lärorik vecka! Nu siktar vi mot nya mål i Piteå i helgen!

/Akke




Dagens kommentar från skidsoffan.

Funderationer inför en svenskalektion..

Alexander: Hur mycket har du läst av boken vi skulle läsa?
David: Hon sa ju bara att vi skulle låna en bok. Hon sa inget om att vi skulle läsa den.

För övrigt så har vi hunnit ha DM här på hemmaplan (för skidisarna i alla fall), bilder kommer inom kort!
Det finns dock lite bilder på hemsidan!
Trots lite strul med felåkningar och missförstånd så fick vi en mycket trevlig och spännande helg med både distans, sprint och teamsprint där varje man/kvinna i duon fick tugga tre varv på den roliga sprintbanan. På lördagen hade vi även Tannbergscrossen (som dock inte hade DM-status, men kul ändå!); där det gällde att snabbast möjligt ta sig nerför en vild utförskörning. Extra kul där var kanske att vår egen tränare Petter Ögren skidade in på en 2:a plats i herrklassen! Helgen avslutades med ett galet(?) snöbollskrig mellan tjejerna i Skellefteå SK och pojkarna i IFK Umeå. Vem som vann är oklart. Alla vann...? 

För invånarna i Lycksele som hade oturen att sitta i inne igår kväll så vill jag säga att jag aldrig sett något liknande norrsken! Ut och spring/cykla/hoppa eller vad ni nu vill göra; man vet aldrig vad man missar!


Bilden är varken tagen av mig eller i lycksele; men nog såg det allt ut så här ett tag!

/Akke

RSS 2.0