Läger i Hemavan

Första dagen på lägret är snart slut, vi har hunnit med en hel del idag, även om hela förmiddagen blev i bilen. Det första vi gjorde när vi kom fram var att packa in sakerna i rummen där vi ska bo den närmaste veckan, sedan blev det lunch, potatis och köttbullar. Klockan ett var det dags att fara ut och upptäcka spåret, en sju kilometer lång bana endast för klassisk åkning. Våra norska vänner som vi är på läger tillsammans med ibland, kom lite senare, ungefär lagom till det att vi var klara :P Sedan var det middag, ris och kassler plus en efterrätt :) Dock var den inte så uppskattad av så många.. (blåbären var iallafall goda, hälsar mjölkallergikerna) Vid åtta var det möte och vi fick reda på hur passen var planerade, bland annat kommer vi köra några träningstävlingar. Efter det blev vi nog alla lite smått överraskade när Ingela berättade att de planerat en musiktävling tillsammans med norskarna. Vi blev uppdelade i lag, tre svenskar och tre norskar i varje lag och tillsammans skulle vi sedan komma på en egen eller ta en redan gjord låt som vi imorgon ska framföra inför alla :P hehe.. Det blir nog kul :P

Nu ska jag gå och borsta tänderna.

Hade bra!



  

  




Hemavan

Imorrn drar hela skidgymnasiet iväg till hemavan på träningsläger :D Vi ska ha med kamera och dator och hoppas på att det finns trådlöst internet där så att vi kan uppdatera med berättelser och bilder :D Om inte så uppdaterar vi Tisdag då vi kommer hem eller onsdag(beroende på hur sent vi kommer och hur trötta vi är) ;P


Nu ska jag packa vidare!


Skridskor och snö!

Idag har det var lite bland träning  jag (Johanna), Linn och Linda åkte skridskor och dom andra åkte skidor. Alla var ute på tjärn eftersom det fortfarande är det enda stället man kan åka på. Det gick så där att åka skridskor, med tanke på att det snöar jätte mycket nu :D isen var täckt och man åkte in i snöhögar som bromsade hela tiden! Det var kul iaf, lite inspirerade av stjärnor på is försökte vi oss på lite "trix". Flygskäret och köttbullen satt hanska fint! :P Det gick ganska dåligt med andra ord !
Dom som åkte skidor körde intervaller och det verkade bara gå bra,! Lite dåligt sikt pga snön bara!

Här kommer lite bilder från dagen!:)

  



   

 
Stjärnor på is? :P haha,, nää! 


Fötterna gjorde ONT!


Rosiga kinder

Idag har vi åkt skidor på långtjärn igen, dagens pass var distans (så de blev några varv). Det var lite kallare idag och alla hade "rosiga kinder" (hehe). Samtidigt var det några "kommungubbar" som körde ihop snön till ett skidspår med fyrhjuling, så nu finns det också ett klassiskt spår. Eftersom snön nu ligger i "skidspåret" så finns även en öppen yta för skridskoåkning :) På kvällen var de styrketräning, som vanligt :)

Vi lägger in bilder från skidpasset i morgon (Linn hade inte med sladden till kameran^^) så kan de gå!

Ha en bra natt^^





  


Lååångtjärn..

Idag har vi varit ute och åkt skidor på Långtjärn, första skidpasset för många denna vinter. På ca 1cm snö körde vi SS-stakning, de va lite halkigt och isen var riktigt hård, båda mina spettsar gick av. :( Hoppas på att snön kommer snart så vi kan åka på riktiga skidspår, men tills dess får tjärn duga.
/Linn



  


Sedan vill vi ge en speciell hälsning till Krister Hugosson som vi hört är en trogen läsare :D

(så vi hoppas du läser det här nu)


Första tävlingen avklarad

Lina, Linda och jag gick upp och åkte runt spåret imorse, sen blev det frukost och vallning av skidor, hann med att titta lite på livesändningen från seniorernas tävling också :) Efter att ha försökt få i sig lite mat bytte vi om och for ner till spåret. Tävlingen gick väl inte så jätte bra för nån av oss, tror ingen var riktigt nöjd iallafall. Spåren var riktigt sladdriga efter att nästan alla andra grupper redan hade kört klart, banan var bara ca 3km också, så vi åkte tre varv. Imorgon blir det till att ta nya tag, då blir det skate på samma bana och samma sträcka.

Jag och Linda har kommit fram till en sak, vi saknar våra pappor! Hade varit skönt att ha dom här idag.

Hade bra!






Grattis Robert :)

Nu är stugan fylld, alla sängplatser är tagna och diskmaskinen går fler gånger än en per dag :P
Imorse gick jag och Linda och vallade lite skidor, Lina satt inne och pluggade, hon har ju sådan tur som har sin pappa här som vallar åt henne :P När vi vallat klart for Linda ut och åkte lite. Efter lunch gick jag och Lina ut för att gå tävlingsspåret, men vi fattade inte riktigt hur det skulle gå, nu vet vi :) Efter vi gått runt spåret gick vi till hotellet. Robert fyller år idag så killarna var och köpte tårta på ica, vi orkade inte vänta på att den skulle tina så det blev ingen tårta för oss.. Men vi hade efterrätt idag också så vi överlevde :P
Nu börjar klockan bli mycket, ska gå och lägga mig snart för imorgon gäller det. Vi startar inte förens 13.35, men ska upp och åka spåret innan H 21 startar.

Håll tummarna för att det ska gå bra för oss imorn ^^
Kram

 Starten 


Åter en dag i Bruks

Inatt kom det tre stycken till till stugan, Linas och Linneas pappa, bror och hans kompis. Nu är det bara fyra kvar som inte kommit ännu.
Vi tog lite sovmorgon idag, kände att vi var värda de :P Vid nio gick Linda till skidakademin och vallade skidor som hon sedan testade, jag och Lina åkte ut vid tio, tog spåret mot Kläppen. Vi körde rätt lugnt, det var skönt att bara glida på skidorna :) Det är ganska många utländska skidåkare här, bland annat från Slovakien, Kanada, Norge och Danmark. Linda hade även sett Justyna Kowalczyk från Polen efter spåret. Det Svenska skidlandslaget är också här och tränar. På eftermiddagen vilade vi från skidorna, jag och Linda gick ner till ica igen och sedan till hotellet för att träffa killarna. Några av de andra åkte in till Funäsdalen för att handla. Till middag blev det tacopaj och det blev faktiskt en efterrätt idag också :)

Hade bra!

  
Någon som prövar skidor..

  

Tannbergsmässan

Idag har det bara vart halvdag skola och sedan förberedelser inför tannbergsmässan.Som har vart nu ikväll och kommer vara hela förmiddagen i morrn också. Sen får alla gå hem efter lunch. (om vi får någon lunch på skolan vill säga :P) Skidgymnasiet hade som vanligt en  dipp -tävling, som jag tyvärr inte kan tala om vem som van,pga att min mobil inte fungerar. (hade annars kunnar ringa och höra)Var nämligen inte där hela kvällen eftersom jag sitter mitt "pass" i morrn. Vi visade också lite filmer som elever på skidgymnasiet gjort. Vet inte vad alla utomstående tycker om dom men själv tycker man iaf att det är jätte kul att se! :D Minnen :)

Här kommer iaf lite bilder från våran "monter"


Glada miner när filmen spelas :)

  



Kallt

Idag var det kallt när vi vaknade, -9,3 grader. Nere på spåret var det ännu kallare, snökanonerna har troligen varit på hela natten. Första passet åkte jag och Linda klassiskt, vi tappade räkningen på antalet varv vi åkte på elljusspåret, det blev endel, Lina och hennes lillasyster Linnea körde kortare skateintervaller på rullskidbanan och uppför berget. Andra passet tränade de flesta själva, jag for ut och sprang, Linda körde skate på elljusspåret och Lina och Linnea åkte klassiskt mot Kläppen, Lina åkte hela vägen tills spåret tog slut. Nu har vi ätit mat och efterrätt, citronkaka :) Ska gå ner till hotellet där skidakademin bor nu.

Kram på er!



  


Orientering och styrka

Idag har det vart orientering och styrke träning, jag var dock inte med på något av det så inga bilder idag. Men vid maten berättade säkra källor att orienteringen varit ett lyckat pass, på ca 2 timmar.Om man ville tjäna lite tid runt banan kunde man passera över en is vilket några gjorde, andra tog det säkra före det osäkra och sprang(klokt nog, enligt mig iaf) runt. Det var också en annan orienteringsbana idag, alltså inte den gamla hederliga uppe på tannberget. Många börjar väll kunna vart kontrollerna där sitter,så det blev kanske mer av en utmaning idag :) styrkan är på väg mot sitt slut nu skulle jag tro, men jag tror att jag talar för alla när jag säger att måndags styrkans hopp tog kål på dom flesta rumpor! Får väll se om dom fått förnyad träningsverk till imorrn! ;D

Ha de bra!


Blockare?

Igår åkte vi klassiska intervaller, lite trångt efter spåret men det gick bra ändå :) Efter lunchen gick jag och Linda ner till ica och handlade lite, det var ett härligt väder, solen sken och det var vindstilla. När vi kom hem igen gick vi o la oss en stund innan det var dags att byta om till pass två. Vi tog bilen till Ramundberget för att kolla om de hade några skidspår där, men det hade de inte, så vi åkte på rullskidbanan tillbaka till Bruksvallarna istället. Sedan tog vi oss uppför berget, nu fanns det spår hela vägen upp till Kläppen, men vi vände lite tidigare. Man vart lite frusen på vägen ner, men kul var det :) Efter middagen åkte Linas mamma hem, hon har skämt bort oss med mat på bordet varje dag, tack så mycket, det har varit jätte bra :) Nu får vi fixa det själva, men det ska nog gå bra. På kvällen kom några från skidakademin på besök och vi spelade Alfapet, vilket lag som vann beror på hur man ser på saken, finns ordet blockare?

Här kommer lite bilder från dagen:



Thobias Fredrikssons rygg :P Lägg märke till de olika pjäxorna.

  


Utsikten från ett av våra fönster :)

  


Gäller nog mest på sommaren :P

  
Backen de varnade för.                                       Tur man har pannlampa!


Månen lyste upp lite iallafall :)


Simträning på badhuset

Idag har det vart simträning på badhuset. Dom flesta var med men det var också några som valt annan träning. (några sjuka också) Hur som helst, det var samlig kl 1 med uppvärmning ca 10 min. Sen blev det intervaller 70/20, alla kämpade på bra även om det inte alltid är så lätt att ta sig fram i vattnet. Jobbigt tyckte alla att de var iaf. (och det är ju huvudsaken) ;) Efter det var det 15/15 intervaller, alltså simma 15 sek vila 15 sek(samma på 70/20 förutom att det var simma 70 vila 20 förstås ;P)  sammanlagt körde dom 20 stycken 15/15 med en paus efter dom första 10. Efter det fick man göra vad man ville, hopp, lek och släng i lianen.(som jag tyvärr inte fick med på bild eftersom jag redan gått)

Men här kommer bilderna jag hunnit ta under den tiden jag var där :)


Samling innan intervallerna

  


Elbert skulle visa killarna att han verkligen hade speedos under jeansen ;P HAha!



  
  
  

Stenman körde vatten löpning i sin fina "swimsuit" ;)

Jag ser det snöar...

I natt har det snöat några centimeter, så när vi vaknade var det vitt på marken :) Det har fortsatt snöa mer eller mindre under hela dagen.
Imorse vallade vi skidorna och for ut på spåret vid halv nio, vi ville slippa trängas så mycket eftersom de flesta kommer efter nio. Det blev några varv runt spåret och sedan avslutade vi med att åka uppför berget. Efter lunchen gick vi alla och la oss i våra sängar, och sov :P Klockan två var det bara att gå upp och sätta på sig träningskläderna igen. Andra passet blev skate och snön gjorde spåren trögåkta, men vi tog oss runt. När vi kom tillbaka till stugan väntade en skön dusch och en varm bastu :) Efter middagen serverades äppelkaka med vaniljsås, mums! Nu blir det till att ta det lugnt och se på tv.

Hejsvejs!



  

  


Måndag igen

Idag har det vart en helt vanlig måndag, träning på förmidaggen. Löpning om ja fattat de rätt.(För dom flesta iaf) Sen på kvällen ett styrke pass. Började en ny period idag så lite annars vart det. Nya hopp och lite annorlunda upplägg av styrke övningarna. Det var också det "vanliga" måndags mötet som alltid är på måndagar(^^),där sa tränarna att lägret i Arvidsjaur är planerat från onsdag v.48 till måndagen v.49.(det enda problemet än så länge är att dom inte har någon snö, så vi håller tummarna) För övrigt så är det tannbergsmässan i veckan. Så vi ser väll hur många skidgymnasie intresserade ungdomar som kommer förbi :) Ser att Linn också sitter och bloggar nu och tillskillnad från hennes "jag ser de snöar" så är det här i Lycksele "jag ser det regnar" :( Jaja, snön kommer väll hit också så småning om :)

Här är lite bilder från kvällens pass :)




  

 


Uppvärmning med lite strech

Ett glatt gäng på spinncyklar


Bruksvallarna dag 1

Vi startade halv nio i morse från Bergeforsen, strax innan ett var vi famme i Bruksvallarna. Vi bor i en väldigt fin 10 bädds stuga med bastu :P Efter en god lunch bytte vi om och fixade skidorna, mina var dock redan klara :P Vi tog bilen ner till spåret, det var inte så långt så imorgon blir det till att gå från stugan. De var lite ovant från början så de första minutrarna blev lite stappliga innan man kom in i det. En vurpa blev det också, men inte av mig :P fast det var nära en gång. Vi åkte runt några varav på elljusspåret innan vi tog oss upp mot Kläppen, väl uppe gick de fort tillbaka. Sedan blev det några varv till runt spåret, nu hade det hunnit bli riktigt mörkt. Snön var ganska blöt och mot slutet av passet började det småregna. 
Än så länge finns det endast konstsnöspår, så vi hoppas på att den riktiga snön ska komma snart :) Är lite tråkigt när det inte är vitt inne i skogen.

Nu har vi duschat, bastat o ätit en god middag, lax :) iallafall tyckte de flesta det..

Hade!

  

Början på en lång resa

Nu sitter jag (Linn) och Linda i bussen påväg söderut. Vi är inte hundraprocent säkra på vart vi ska hoppa av men de löser vi nog på vägen :P förhoppningsvis.. Lina ska iallafall komma och hämta oss och imorgon fortsätter resan några timmar till, slutmålet är Bruksvallarna! Ska bli härligt att få åka lite skidor igen :) Kommer ta lite bilder och lägga ut under veckan. Nästa helg blir det tävlingspremiär och från skidgymmnasiet är det fyra åkare som ställer upp, jag själv, Linda, Lina och Johan L.

Men som sagt, uppdateringar och bilder kommer under veckan. Ska försöka skriva varje dag :) Johanna får hålla er uppdaterade om hur det är i Lycksele, där veckan kommer vara som vanligt, bortsett från Tannbergsmässan.

Hade bra alla!
Hälsningar från bussåkarna!

Intervaller

Hej Hej!
Idag har vi vart ute på ett intervallpass i den så kallade "bergodalbanan". Man kan säga att banan går ganska mycket upp och ner, där av namnet som förövrigt Lina kommit på :) Halv nio var det avgång från skolan. Själv var jag (Johanna)lite sen så jag fick jaga efter dom andra då jag inte viste vart vi skulle, som tur var såg jag dom några gånger i skogen och tillslut var jag ikapp (efter mycke velande om vilket håll dom egentligen farit åt) Tycker själv att det var helt otroligt att jag kunde hitta dom på Tannberget, för det är ju rätt stort. Väl där for alla iväg i en rasande fart.
Alla kämpade på super bra :)

Tyvärr har vi inga bilder från dagen men en liten uppdatering får räcka :)

Tjejkväll tema: halloween

För två veckor sedan hade vi tjejer en tjejkväll hemma hos Linnea J, för att få komma in var man tvungen att vara (tjej,) utklädd och ha med sig något gott :P Tyvärr var ändå inte alla utklädda :( lite tråkigt men vi hade kul ändå. Jag var hos Johanna o gjorde mig klar och när vi äntligen var klara och gått den "långa"  vägen till Linnea i våra väldigt snygga outfits, vill helst inte avslöja hur vi såg ut :P så var de flesta redan där (konstigt) :P Vi hade med oss skålar till bålen (tack får lånet älskling ^^), saker att ha i skålarna och kakor. Festen kunde börja! HAHAH!!


Tyvärr kunde inte alla tjejer delta och endel var tvungna att gå hem lite tidigare pga prov. Men vi hade några "standins" från skidakademin samt Umeå. Kvällen blev iaf lyckad :) Här kommer lite bilder från kvällen (alla lyckades inte fastna på bild):

  


Kvällens värdinna :)

  

  


(Mellanstadieflaschback) :P

Lite nytt

Bloggen har nu fått ett nytt lite "kallare" utseende. haha.Har nu listat ut hur man kan ändra på några saker iaf. Hoppas att alla som såg bloggen innan tycker att det här är bättre :)


Bloggen är under ombyggnation

Hoppas att alla förståt att det bara är tillfälligt bloggen kommer se ut så här. Vi klurar på hur vi ska göra. Bilderna med högklackadeskor, solglasögon mm känns inte så "skid". Haha. Så de ska bort så snabbs som möjligt . Även bakgrunden kommer ändras.(helt ärligt har vi inte kommit på hur man gör än) Men som sagt det kommer.

Hej hej

Eftermiddags orientering

Klockan fyra i går eftermidda var det samling för att fara ut på ett pass orientering. Det var heller inte vilken orientering som hellst det var "rymmare och spanare". Synd för er som inte vet vad det är, går nämligen inte att förklara så kortfattat :P Men kul var det. Eftersom att det var mörkt ute var dom flesta utrustade med pannlampa och andra inte (otur för dom) haha. För mörk var det! Resultatet har ännu inte offentliggjorts så vi kan tyvärr inte avslöja någonting än.

Vi återkommer med fler bilder och kanske också lite mer text^^
(Bilderna hade dock kunnat vara bättre, vi får jobba på det till nästa gång)

Tjing så länge!


Ett glatt gäng påväg ut

Ett glatt gäng på väg ut


Kartan där man fick lägga upp sin egen bana





En glad Tränar Ove

  

  


På väg ut i mörkret

  
Samma glada gäng som innan, som snart blir ännu gladare :P Haha!!
Blev sedan utsatt för en välplanerad pay back...


Äntligen

Nu har också Lycksele Skidgymnasium en blogg:)
Här ska vi berätta om vad som händer på veckorna.
Det kommer att vara allt från träning (såklart) till saker som händer runtom.
Allt som vi tycker är värt att skriva om kommer vi kladda ner :)
 
Vi ska uppdatera lite om vad som hänt tidigare under hösten också.
Har ju faktiskt hunnit med en Tjejkväll :)

Den här bloggen skapades som ett projektarbete av Linn och Johanna och därför kommer vi sköta det mesta bloggandet från början, vi kommer förstås göra så att dom andra får "gästblogga" för lite omväxling ;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0