Dagens efter dagens

I´m back! Nu tänker jag minsanna ta över denna blogg. Jag tycker att det har varit minst sagt förskräckligt lite uppdatering, man kan juh tro att skolan brinner ner med jämna mellanrum, men så plötsligt kommer det ett inlägg och man blir överlycklig att se att skolan står kvar och eleverna lever vidare.

Dagens Hurra går till Stafett-damerna som helt otroligt spännande tog brons på VM-stafetten idag! Det var ett svettigt och spännande lopp, till-och-med för oss som satt framför tv:n. Vilken upphämtning.

Eftersom jag har tagit det väldigt lugnt i veckan, inte tränat så mycket alltså, så vet jag knappt vad som har hänt på träningarna, därför så lite uppdatering om dem. Men jag vet iallfall att Ove har komponerat ihop några nya intervall-backar som jag med spänning ser fram emot att få bestiga imorron då jag faktiskt ska ut på ett pass, vilket ska bli grymt skönt. Hoppas att vädret är så som det har varit de senaste dagarna, inte så kallt och massor av sol. Det är sånt som gillas!

Något som jag noterat denna vecka, förövrigt, är att dagarna blir allt längre och längre. Självklart menar jag inte att det är jag som går och lägger mej allt senare och går upp tidigare. Nej, jag menar att det är ljust mycket längre. Våren är verkligen på G nu. Jag ser framemot skar-åkning timme efter timme i stekade sol utefter hyggen, tjärnar och åkrar.

(ytterligare en dagens)
Dagens fråga: När på året är det skönast att åka skidor? (svara för guds skull nu:))

Ha det bra!      
                     /Linda

(Fortfarnade har jag ingen kamera, och för att göra detta inlägg lite mer intressant så lägger jag ut några bilder som än en gång inte har något att göra med texten ovan. Men håll med om att dom är ganska vackra.)



En kvinna av folket

Wow! Är jag den första gästbloggaren i denna blogg? Ja, jag tror minsann det! Linn och Johanna gjorde helt rätt i att överlåta detta ansvar till mig, om än bara för en kväll (eller två eller tre, man vet aldrig hur många det blir).

Tänkte först bara påpeka att vi (eller ja, Lina och Anna) tog silver i parstafett idag. Hurra för dem! Roligt för oss svenskar att få glädjas för lite mer än att Kronprinsessan skall gifta sig med en man från folket.

Något mer man kan hurra för idag var att Emil gjorde en liten redovisning om Kalla Anka tävligen han var ledare för, för några veckor sedan. Lät som om det är ett bra gäng som kommer efter oss gamlingar och kan ta över. Massor av bilder fick vi se, riktigt intressant och roligt!

Ikväll har varit en lugn kväll för min del, har försökt att plugga till ett kemi prov som närmar sig med stormsteg, på fredag smäller det. Men så kom jag på att man faktiskt bland kan vila sig iform (brukar ju funka till skidtävligar) ska se om detta även fungerar till prov? De andra har jag varit helt avskärmad ifrån ikväll, kan vara bra ibland så man orkar med tempot de andra kvällarna när det händer saker. Som i måndags då vi hade spelkväll, trevligt var det att spela "Upp till bevis", även om det är ett spel som återkommer rätt ofta på våra spelkvällar. Och även om jag inte är helt säker på att det lag som vann spelade efter samma regler som oss andra? Men låt gå, jag är en bra förlorare.

Tänkte nu bara slänga in några bilder från förr då jag själv inte har en kamera att förnya mitt bildförråd med. (Ingen av bilderna har någit att göra med det jag nyss skrivit om.)



Detta var efter förra årets        Värdens snyggaste Tomte(h)jul! Vann peppaskakshus tävligen år 2006.
                                                                        Världens syggaste Pepparkakshus!




Sommarskidskolan 2008!

           Det blev fikt väder när vi skulle köra go-cart:) Tjohoo    



Och här nedan en bild som inte har något att göra med nåt.
Men som jag tycker är rätt rolig.
Och denna bild har ingenting med nåt att göra. Jag tycker det bara är lite rolig.

Med vänlig hälsning Lin-da (Linda D-M)

Bilder från JVM

Här kommer några bilder från veckan i Frankrike :) Titta och njut!

  

  



  

  


Bonjour!

Nu har vi varit i Frankrike några dagar, mycket har hänt sen vi lämnade Sverige i fredags. Vi har kört två tävlingar, sprint och pursuit, hittills är de Hanna Brodin som stått för medaljerna, en i silver och en i brons :) Imorgon blir det tävling igen, men då ska jag heja :P Förutom att tävla och åka skidor har vi bland annat gått runt i staden vi bor i, åkt upp på ett berg och kollat på utsikten, spelat spel.. Har tagit många fina bilder, ska lägga ut några sen när jag kommit hem så ni får se.

Nu ska jag gå tillbaka till lägenheten där vi bor och leka lapp-leken :P Ni vet när man skriver kroppsdelar på en massa lappar som man sedan ska hålla mellan sig :P

Kram på er!
Linn

Reportaget om lägret vi ordnar i Vännäs inför USM

...och eleverna ordnar USM-läger

usm_lager__468.jpg
LÄGERARRANGÖRER. Johanna Innala, Linnea Jonsson, Linda Danvind-Malm, Viktoria Königsson, Gabriella Lindsköld och Linn Sömskar anordnar ett USM-läger i Vännäs den 6-8 februari.    FOTO: TOR LARSSON

LYCKSELE I helgen arrangeras ett träningsläger för länets 15 och 16 åriga längdskidåkare. Det är sex tjejer på Lycksele skidgymnasium som styrt upp ett uppladdningsläger inför kommande USM i Vännäs.

Syftet med lägret är att låta ungdomarna pröva tävlingsbanorna samtidigt som de får chansen att lära känna varandra.
- Det vet man ju själv när man var i den åldern att läger var hur roligt som helst. Det kan betyda skillnaden mellan att sluta eller fortsätta åka skidor i den övergångstid som faktiskt gäller för många, säger Johanna Innala, en av de sex tjejer som arrangerar lägret.
Fokus ligger inte på stenhård träning utan det kommer att inriktas på teknik.
Skidförbundet positivt
- Vi vill ge tillbaka av de vi lärt oss och att det anordnas sådana här läger är viktigt. Vi hoppas att det blir en fortsättning nästa år, säger Viktoria Königsson.
Arbetet med lägret har drivits som ett UF-företag och två av tjejerna har dessutom lägret som projektarbete.
- Vi har fått otroligt bra hjälp av Bo Nilsson, rektor på Liljaskolan i Vännäs, och även skidförbundet har varit positivt. Vi har också fått en inbjudan till världscupsavslutningen i Falun där det hålls en utbildning som heter Unga ledare, berättar Gabriella Lindsköld.
Lägret, som hålls i Vännäs den 6-8 februari, har hittills fått in 18 anmälningar men tjejerna hälsar att det kan vara möjligt att ta in fler deltagare.
På adressen www.lyckseleskidgymnasium.blogg.se finns inbjudan för de som är intresserade. USM avgörs 19-22 februari och då lär lägerdeltagarna känna banorna bättre än de flesta.

Skrivet av Tor Larsson VF


Innebandy

Förran torsdagen spelade vi innebandy i en "cup" som TIF(tannbergsskolan idrottsförening) anordnat. Det skulle bli pris till laget som vann cupen men också till bästa utklädnad så vi satsade på utklädnaden då vi inte trodde vi skulle ha en så stor chans spelmässigt. Vi samlades på skolan innan för att förbereda våran utklädnad, som vad kroppsmålning. Det var blandade färger och alla blev så fina! Spelet gick faktiskt riktigt bra, dom nya ettorna bidrog ganska starkt till våran innebandy framgång! Vi vann till och med mot hockeylaget, och gick vidare från gruppspelet. I gruppspelet vann vi två och spelade lika en, sedan åkte vi ut i semin..men vi var nöjda ändå. För bästa utklädnad vann vi iaf ;D vi fick en 5liters hink med gosid! haha! gotta!

Här kan ni se själva!



  



  

RSS 2.0