What happens in Storuman stays in Storuman

Vi på lycksele skidgymnasium har nu sedan i tisdags befunnit oss i Storuman och tränat på självaste Björn Ferrys hemmabanor. Temperaturen har visat allt från 15-30 minusgrader men härdade som vi är låter vi inte det stoppa oss.

Tisdagen bestod utav ett inledande Distanspass direkt när vi kom fram, 2h fristil. termometer visade -20 men vi tyckte att det var helt okej då den större delen av resan visat upp mot -30.
Efter det blev det ganska lungt med mat, fika och lite sömn för några av oss. Chill och det vanliga runt på hotellrummen tills dess att det blev dags för lägret andra pass.
Skidbytesintervaller. tempen stod då på låga -15 rena blian. Det kördes en sträcka på någon km sedan bytte man skidor och körde en sväng till. samanlagt blev varje intervall ca 2,5 km.

Idag onsdag har vi varit ute på riktigt fina distanspass ett på 3h och ett på 2h. Lite synd att det var så kallt (-25), många frysta tår och fingar gör det ibland svårare att njuta men tycker att alla gjort ett kanon jobb idag, solen var uppe under större delen av förmiddagspasset så ibland glömde man nästan bort kylan iaf! :D

Här är lite bilder, inte så många från spåret dock men skyller på kylan.



Nöjd akke men hennes FÖRSTA istapp! ;D



Spel i massor



100 % koncentration gäller när skidteorin är framme...



Har man inte annat att sysselsätta sig med så..







även vallla kräver tungan rätt i mun.

// Hilda

Norge På besök!

Under förra veckan hade vi 4st Norgevänner på besök som går år2 på deras skidgymnsium. Tyvärr så lyckades dom ju komma mitt i våran rysskyla så det var lite svårtränat. tror vi hade mellan 20-30 minusgrader dom dagarna så det var svårt att vara ute på skidspåret.. men vi var inne och körde bla spinningintervaller och sen hade vi en Superbra föreläsning om idrotts-psykologi av Stig Wiklund, som jag tror tilltalade alla såväl norskar som svenskar :) han fick nog oss alla att förstå hur viktig vårat mentala tillstånd är såväl i tävling som i vardagen!

Det är iaf alltid lika trevligt när dom är här, och snart är det vi som åker dit! :D

//Hilda

Bra insatser i Falun, juniorcup!

I helgen avgjordes cuptävlingarna i Falun, Lycksele Skidgymnasium lyckades skrapa ihop en hel del fina placeringar både på sprinten och masstarten! Dock lite trist att detta aldrig uppmärksammades på måndagsmötet. Vi är hur som helst stolta över er allihopa som åkte ner den långa vägen för att kriga med eliten!

I H17-18 tog Johan Forsberg en grymt bra 4:e plats i prologen! Olyckligtvis så blev han utslagen i kvartsfinalen efter ett olyckligt tramp på skidan av en konkurrent. I samma klass var Pierre Bryntesson mindre än en sekund från att ta sig vidare till kvartsfinalerna.

I H19-20 tog sig både David Nordström och Tobias Nilsson vidare till kvartsfinalerna. David tog sig så långt som till B-finalen och slutade på en 12:e plats!

I D19-20 tog sig Evelina Lundqvist vidare som 23:e tjej till kvartsfinalerna, men åkte tyvärr ut där.

I masstarten var det 15km som gällde för damerna, 30km för herrarna. Fristil.

I H17-18 fick vi se vår egen Pierre Bryntesson ta sig till en fin 17:e plats!

I H19-20 slutade David Nordström och Tobias Nilsson på en 26:e respektive 28:e plats. Starkt av grabbarna som åkte hela 3 mil och fick klättra så mycket som fyra gånger i en del av den fruktade "mördarbacken".

I D19-20 kämpade Evelina Lundqvist riktigt bra på de tunga banorna och åkte in på en 13:e plats!


Hoppbackarna vid stadion.



Sara Nyström spanar in banorna.


Snön yrde på stadion på fredagen. Pistmaskinen hade fullt upp medan vi plumsade fram.


Herrarnas sprintprolog har just startat.


Fram mot kvällen var solen på väg ner.


De sista finalerna fick köras i ljuset av marschaller som prydde banan.


Lugnet breder ut sig när dagen är över.


H19-20 dundrar iväg på 30km på söndagen.

För ca 2 veckor sedan hade vi ju även några tävlingar hemma i länet, lite bilder därifrån kommer här:


Ellen Partapuoli


Frida Hedman


På plats i Täfteå.


Grabbarna krigar på.


Per Gunnarsson


Isak Landström, Johan Sjödin och Alexander Eriksson. Frida Hedman hejar på.

Vill också nämna att vi har några norska skidisar på besök här i Lycksele! Sitter dock hemma, sjuk och isolerad, så vi får förhoppningsvis en rapport lite senare från någon som varit där som kan berätta om vad de har hittat på för skoj! :)

/Akke

GRATTIS 20ÅRINGEN

Ja må hon leva ja må hon leva ja må hon leva ut på din märkelsedag vi har den äran vi har den äran att gratulera, vad äre för en dag är det en vanlig dag nej det är ingen vanlig dag för ANNA ERIKA FYLLER 20 IDAG hurra hurra hurra!!!

hoppas du haft en kanondag med massor av tårta, superfint väder och gött humör :D



kram Hilda

Uppdatering från Fängelset

cellportarna håller på att göra oss galna och snart sitter vi alla inne på mentalsjukhus.  Pierre är vildare än vanligt och jag tror våra kära grannar från norrbotten börjar undra vad vi är förena typer ;P

Dom nyinhandlade studs- och slimebollarna tillsammans med övertrötta skidisar är ingen bra kombination. det hela slutar ofta lite överstyr och med trasiga leksaker :P

Men vi är glada ändå, vad skulle vi göra utan dessa underbara personligheter!

over and out

fångaran i cell 313


Årets händelse! Plus lite bilder..

Något ofattbart, fantastiskt och efterlängtat har inträffat på skidgym!

Dörren till torkrummet går igen av sig själv!

Plus är att vi inte behöver sparka igen dörren varje gång vi varit där = större chans att våra saker får vara ifred från annat folk. Minus är att vi är så vana att den är öppen att vi glömmer ta med oss nyckeln dit!

Hur som helst, lite bilder i kronologisk ordning från de senaste äventyren vi varit ut på..

Juniorcup i Åsarna!







Juniorcup i Torsby!









Tävling i Skellefteå!

















/Akke

RSS 2.0