MULTIDAG!

Blod svett och LERA !!!

Indelade i 3 lag med 5st i vardera gav vi oss iväg full packade och laddade för årets MULTISPORTDAG,   som blev en blöt, lerig och jobbig upplevelse med mycket skratt och sång(:.

Vi säger Stort Grattis till Lag HILDA som vann årets upplaga av multisportdagen (:  i Hildas lag ingick : Johan, David, Eve och Andreas, Hilda själv deltog givetvis också.

2:a kom Lag FRIDA med Per, Malin Daniel och Erik. Det vart en spännande kamp mellan de båda lagen. Den sista ”etappen” vart också den avgörande då Lag HILDA vann , och Lag FRIDA Blev trea i cykelstafetten. Lag FRIDA som tidigare vunnit både Backtestet, Orienteringen och Ordtävlingen.      Lag HILDA hade vunnit  Rullskidstaffetten och backpriset.

3:a kom lag JULIA som fick sällskap av Isak, Eke, Jonathan och veckans praois Saga Stenman som kommer från Jörn och hälsar på oss denna vecka. Vi får väl hoppas att denna dag med först morgonstyrka klockan 7 och sedan 7.45 timmar ute med ca 6 effektiva tränings timmar inte ska avskräcka hon allt för mycket. Saga som är en söt liten lättlurad säl vill vi ju förståss ska börja här om ett drygt år.

Mycket bra kämpat ALLIHOPA !

Indelade i 3 lag med 5st i vardera gav vi oss iväg full packade och laddade för årets MULTISPORTDAG,   som blev en blöt, lerig och jobbig upplevelse med mycket skratt och sång(:.

Nu väntar bara den efterlängtade sängen ! GodNatt:)

/ Julia


Tävlingsdags: You have been eliminated! (deltagande är frivilligt)

Nu är det tävlingsdags på skid! (Och jag menar inte med någon typ av skidor på fötter) Nej, nej, i den här tävlingen gäller det att vara taktisk, snabbtänkt och kanske ha en gnutta jädrar anamma!

Så här ser det ut:

Lekledaren (jag) kommer att samla ihop anmälningar till den här tävlingen. Sedan arrangerar jag dessa namn så att varje person har någon man ska "eliminera" samtidigt som någon annan i sin tur ska eliminera denna person.

Det finns tre sätt att eliminera någon på:

*Att spruta vatten med en blomspruta i ansiktet
*Att slå med en kudde i huvudet
*Att hälla sweet-chili-sås i maten under middagarna på elevhemmet.

Det finns också sätt att skydda sig mot dessa angrepp:

*Mot blomsprutan skyddar ett cyklop (Behöver inte vara med snorkel, men cyklopet ska sitta över ögonen när man blir attackerad för att ge skydd!)
*Mot kudden skyddar ett örngott knutet runt halsen
*Mot sweet-chili-såsen skyddar... Ingenting! You have been eliminated!

Men, men, regler, regler...

*Denna tävling sker endast på skoltid och inom skolbyggnaden. (Förutom middagen vid elevhemmet där endast sweet-chili-såsen får användas som vapen. För att undvika att detta spårar ur..)
*Tider som är avsatta för träningspass räknas inte som en tid där man får eliminera någon! (Folk ska kunna träna ifred. Man kan dock bli attackerad när passet är slut och man kommer tillbaka till skolan.)
*Frizoner är: området vid skidsoffan (skidsoffan och den lilla korridoren som löper därifrån är fria) och skidkorridoren (frizonen slutar där den lilla trappan tar slut).
*Ni får inte använda båda typerna av skydd samtidigt! (För att det ska bli mer fart i spelet.) Ni får dock byta skydd under dagen.

När jag tagit emot anmälningarna kommer ni få en lapp där det står ett namn. Detta namn är personen ni ska eliminera. Någan har i sin tur en lapp med erat namn och kommer att jaga er.. Om ni blir eliminerade ska ni lämna över eran lapp till personen som eliminerade er. På så sätt blir cirkeln sluten. När ni blivit eliminerade kommer ni till mig och berättar det så att jag har koll på vilka som fortfarande är med i leken.

När vi slutligen bara har två finalister kvar ska dessa få göra upp på det sista styrkemötet i en epic duel i "Sten, sax, påse"!

För att göra detta extra kul hade vi tänkt göra så här:
Alla som vill vara med får lägga 10kr i "startavgift". Den som till slut koras som mästare tar hem hela potten!

Mer info på styrkemötet på måndag, vi drar igång onsdag morgon och slutar när vi bara har två duellanter kvar!

Må bäste skidis vinna!

/Akke


Soliga dagar i Stekenjokk

Tänkte skriva några korta rader om det senaste lägret i Klimpfjäll/Stekenjokk. Till att börja med måste jag säga att vädret var helt fantastiskt! Att få åka på läger till fjällen och ha så tur att man varje dag får sol och i princip ingen vind är helt otroligt.

Kul har vi haft; en del har bestigit Sipmeke (vars högsta punkt ligger i Norge), vi har blivit bruna utav bara den, vi har haft vattenkrig (!) och vi har träffat på de stackars fjällämlarna som envisade sig med att försöka "skrämma bort" jättarna från skid. Både skate och klassiskt har vi hunnit åka - så klistertubarna fick åka fram till allas stora förtjusning!

Med på lägret fick också de blivande ettorna följa med; eller "nollorna" som de också kallas. En bra chans att knyta nya kontakter innan terminen drar igång på hösten!

Enough said, här kommer lite bilder från de här dagarna... De får tala för sig själva. :)


Dags för avresa från Lycksele.


Julia och Frida har hittat ett dass mitt ute bland fjällen och ställer sig i kö (?).


Härliga tider.


Liten och rädd söker skydd.

'
Alexander vs. Fjällämmel. Vem skriker högst?


Alexander är på väg in i Norge. Frida och Julia är en bit före.


Johan.L, Petter Ögren och Erik skidar på.


Julia, Alexander, Frida, Andreas och Peter.


"Men vars har vi hamnat nu då?" När skaren börjar mjukna hamnar skidisarna under snön..


Jonathan och Johan.B tränar lite gymnastik mellan passen?


Det drar ihop sig till vattenkrig.. "Det är ingen som ser mig, va?"

 
Ettorna orkade med ett löppass mellan skidåkningen. Beväpnade med vattenfyllda kastruller!


Vattenkrig som blev snökrig-skottning.. Alla medel är tillåtna?


David har kommit på den effektivaste lösningen: "Om jag tar erat täcke kan ni inte kasta på mig?"


Johan.S stannar för en drickpaus under det klassiska passet.


Fina vyer.


Björn Sandström stajlar..


...Ops!


Julia är på g.


Tillbaka och på väg till bussarna som ska ta oss hemåt. Närmast i bild Johan.S, Johan.L och Tobias.


David och Tim hade fixat brännan på ett kreativt sätt.


Ops! När skaren börjar mjukna blir det ett riktigt äventyr att ta sig fram. Alexander kommer till Andreas undsättning.


Avslutar det här inlägget med en gruppbild på Ola, Elias, Daniel, Erik, Alexander, Andreas och Ellen. Tack för fina dagar med mycket skidåkning och bus!

/Akke



Ettornas skidfilm

låter den tala för sig själv.


Full fart.

Nu händer det verkligen saker på skidgym.

Förra veckan hade en vi en busig prao som fick bo hos 1:orna på elevhemmet och se hur vi har det; Olle från Nätra SK. Hoppas du trivdes!

Testerna på idrottsmedicin i Umeå har rullat på de senaste dagarna; både löptest och rullskidtest har hunnit avverkas för de flesta.

Hilda Lagerlöf och Johan Forsberg har nyligen hunnit ta körkortet, hurra! :) Kör lugnt! ;)



Och idag 17.30 rullar vi iväg på läger igen! Destination Klimpfjäll och Stekenjokk! Hoppas vi får lite skare, det har sett lovande ut i påsk och förra helgen, så vi håller tummarna. :) Där stannar vi ända fram till tisdag. Vi återkommer längre fram under lägret med lite updates och kanske bilder!

Använd solglasögon/skidglasögon med mörka glas även om det inte är strålande sol! Hellre sk. "goggle-bränna" än att bli snöblind! Känns som att ha sand i ögonen; det är inte värt det!

Lite bilder från förra året:







/Akke



RSS 2.0