Träningskläder till aktion

Måndag igen, vilket som vanligt betyder måndagsmöte å styrka. Blev ett förvånansvärt snabbt möte. Kan kanske bero på att det endast var Ove som var på plats av våra kära tränare. Och han hade två saker att ta upp med oss: någon info om en aktivitetsdag för skolungdomar som dock bara berörde Skellefteå och Lycksele åkare. Sedan den årliga klädutdelningen som de vänliga städpersonalen omtänksamt bidragit till. I stället för att slänga vår så otroligt väldoftande träningskläder så långt bort som möjligt från vanliga mänskliga näsors luktsinne, är de så vänliga å tvättar upp vår skitiga kläder och bidrar alltså till denna höjdpunkt. Eller utspelet blev snarare som en aktion där högst ropade drog hem de uppvisade plagget. De som tydligen var i störst behov var Johan S och Pierre som tydligen har tänkt växa ett antal storlekar inom den närmsta framtiden, för han ville mer än gärna ha alla kläder i storlek L.

Måste bara visa er denna fina bild på Storumans ”nya” tävlingsdräkt som Max mer än gärna visade upp denna eftermiddag...


Skolstarten

Då var äntligen de två första skoldagarna för det här läsåret avklarade. Som 4:a på skolan känner man sig verkligen misslyckad att behöva avverka ytterligare ett år, medan resten av klassen har gått vidare. Fast de är nog bara en känsla man får när man vandrar genom de välbekanta korridorerna medan man sicksackar sig fram för att försöka undvika att inte stöta ihop med alla småungar som tycks ha övertagit skolan...

På skidgymnasiet har våra älskade "gamla" 4:or ersatts med fyra nya små talanger (Hilda, Pierre, Johan och Rebecka) som vi välkomnar med öppna famnar! För att inviga dem i det slappa livet på skid, hade tränarna planerat in de nu förtiden välkända leken Rymmare å Spanare. Detta pass avverkade vi i Ansias myggiga skogar, och inte för att skryta, men måste ju tala om vilket lag det var som vann; spanarna Johan F, Eve och jag på 582 poäng :) Efter detta mycket roliga pass återvände vi till skolan för en snabb dusch för att sedan styra stegen mot elev, där tränarna lyxigt nog bjöd på en utsökt middag. Vilket kanske var tur för att inte skidsporten skulle dö ut helt här i västerbotten denna dag, eftersom skolmaten endast bestod av påläggsskinka och pulvermos. Turligt nog hade mattanterna på elev förutsett detta och det fanns mat så att alla blev mer än lagom mätta och kunde gå hem ganska nöjda med denna första dag.


Tydligen har tränarna gått in för att knäcka oss första vecka i år, för denna andra dag var det intervaller i Vägsele som stod på schemat. Kanske så beror detta på att vi har 5 tränare och Joel en tränare under utbildning, som antagligen alla vill få sin vilja igenom, vilket tydligen går ut över oss ;P Eller så är det bara för att vi ska få bästa möjliga chans att utvecklas som skidåkare... I vilket fall så var det en mycket fin höstdag i Vägsele där vi avklarade våra intervaller. Kan dock meddela att backen varken har blivit kortare eller mindre brant, men upp tog vi oss även denna gång.

Ha det bäst!
/Lina & sara


TALLIDENDAGEN

I Lördags gick så den första upplagan av Tallidendagen av stapeln! Vi var 10 tappra själar som tog oss runt den underbara slingan. Bönerna om att vi ville slippa några skyfall hade tydligen blivit hörda från ovan, för det vädret var perfekt för en heldag i skogen. Turen tog 3:32:40 och under denna tid hann vi med ett antal vätskestopp en paus vid servicebilen som vi hade turen att Sofia kunde manövrera, när tränarna nu hade annat för sig. Även ett dopp i en dypöl lockade tre av oss ;). Inte ett klagomål hördes under hela turen och jag vill verkligen tacka alla som deltog med en stark insats, för att bidra till en fin dag i skogen! Ni som nu tydligen hade "annat för er" kan ju njuta av dessa bilder och jag förstår verkligen att ni ångrar att ni inte deltog. Har ni tur så kommer detta att bli en fin tradition som ger er möjlighet att
vara med nästa år...  
Bettan, Eve, Akke, Lina, Linn, Malin  Tobbe, Johan, Max, Markus

/Lina


Slut på sommarn!?

Jaha.. då sitter man framför den här dumma burken igen. Det är rent ut sagt förjävli.. att den ska ha sådan dragningskraft att jag hellre spenderar min sista tid av ledighet inomhus framför en dumburk. Nu när man egentligen borde gå ut i det fina vädret och njuta av de sista dagarna av ledighet. För snart är man är inspärrad i lektionssalarna med alla krav på uppmärksamhet och studievilja som de utvilade lärarna tycks förväntas att man ska ha återfått efter så lång ledighet.? Å nog ska de bli kul å komma tillbaka till skidgym, men kan ärligt erkänna att det är av andra faktorer, finns ju en anledning varför man går skidgymnasiet…

 

Ooops, känner att detta blir ett lite väl negativt inlägg nu, va inte riktigt meningen, de ska ju bli ASKUL att äntligen få träffa allihop och känner att detta kommer bli ett underbart sista år på Lycksele skidgymnasium!! Även om jag nog inte är ensam om att komma sakna er ”4or”… Men ni känner ju det samma för oss, så jag vet att ni kommer att återvända till Lycksele för att se till att vi sköter oss. Men det ska nog inte vara några problem. Max har ju lovat att han ska ta hand om 50% av den makt som tillfaller oss fyror, detta för att det inte ska bli några komplikationer när det gäller jämställdheten. Tror dock det kan bli fråga om en omröstning i denna spörsmål, där utgången dock inte är helt jämn..

 

Nä, nu få ni ha de så bra tills vi ses!! Bara en sista påminnelse om att alla är välkomna på Tallidendagen även om ni inte har anmält er!!!

Krampåer! :)

 

// Lina


Tallidendagen stundar...

Hej kära skidisar!
Nu är det ju tyvärr så att denna fina blogg inte blivit så värst uppdaterad under den senaste tidsrymden. Hoppas dock att det ska bli ändring på detta, nu när vi äntligen drar igång med den fantastiksa, alldeles underbara, otroligt underhållande och kunskapsgivande studjeverksamheten. Då det förhoppningsvis kommer hända en aning mer i lyckseletrakten än just för tillfället, då vi inte direkt har slösat vår dyrbara tid på att förgylla Tannbergets "centrum" .
För att ta tag i det här med en rolig upptakt inför skolan (som tydligen ingen har fattat gör det lite roligare att komma tillbaka) så inbjuder vi härmed alla intresserade skidisar till Tallidendagen 2009!!!
(se inbjudan nedan)

Vi ses där!!!!
/Lina


Inbjudan

Inbjudan till

Tallidendagen 2009

-   Till minne av löparrundan som alla vill, men inte kan glömma...


Nu har du haft hela sommaren på dig att träna inför årets viktigaste event. Det är nu du ska börja dra ner på träningen, toppa formen och känna den där känslan.. "Du kan", "du vill", "du måste"! Passande nog ligger Tallidendagen på detta perfekta datum. En dag där vi, unga som gamla, aktiva eller "fortfarande jobbar på det" och alla ni som inte platsar inom någon av dessa kategorier samlas, för att gemensamt ta oss igenom denna oförglömliga slinga.

För dem som söker en utmaning kan nämnas att Tallidenslingan under senare år genomgått några finjusteringar vilket gör att det inte längre finns någon bästa tid. Du är naturligtvis välkommen att försöka dig på detta.


Efter genomfört pass finns det möjlighet till en uppfräschande dusch i skolans fina lokaler, för dem som tycks behöva detta. Efter det hoppas vi på att alla deltagande är villiga att avnjuta en gemensam middag på Lyckseles stolthet lappkåtan, där vi alla kan diskutera gamla fina Tallidenminnen!  


Datum: Lördag den 22 augusti           


Tid/plats: Klockan 11:00 vid vallaboden på skidgymnasiet. Vi samlas där för upprop och mingel medan vi inväntar er som alltid kommer sent och som har en sista förhoppning om att slippa detta pass också.


Distans: Ja.. hur långt var det nu igen?


Utrustning: Den snyggaste av dina tajta trikåer, minst en liter vatten och om du vet med dig att du brukar få det lite jobbigt med humöret efter en eller två timmar i skogen så föreslår vi att du tar med dig någon form av energigivande substans.


Middag: Lappkåtan kl. 16:00 (man bör alltså vara tillbaka då).


Anmälan: Eftersom du har skidåkargener och därmed aldrig missar en utmaning (eller hur?!) så är du redan anmäld till detta event, men för att inga missförstånd ska uppstå är vi tacksamma om du bekräftar att du kommer. Hör därför av dig till något av nedanstående nummer senast måndag den 17 augusti.


Kontakta:

Ove Vesterberg      0703993535  [email protected] 
Elisabeth Nyström 0703020456 [email protected]       

Lina Öberg              0730987648 [email protected]



Varmt välkomna!


       


RSS 2.0