God jul och gott nytt år!

Hoppas att alla njuter av jul-ledigheten så mycket de kan och får träna på riktigt bra! Det har varit riktigt kallt på många håll i landet, men det kan bara bli bättre!

Tävling i Agnäs den 29:e, några har hunnit anmäla sig, sista anmälningsdag imorgon. Hoppas det blir mildare och att det dyker upp några skidisar där.

Kom ihåg att skidlandslaget ska kämpa på "Fångarna på fortet" ikväll! Missa inte!

Några bilder från Åsarna, pepparkaksbak m.m. är på väg. (Internet i fjällen är inte det snabbaste man kan hitta) Ha ett riktigt bra lov allihopa.

/Akke

Lilla julafton!


Kom ihåg att det är lilla julafton imorgon. Klockan 18.00 hade vi tänkt dra igång, vi sätter upp plats i skidkorridoren imorgon.

Ta med en inslagen (allting är relativt, anteckningspapper är standard(?)) julklapp för ca 20 kr och ett glatt humör!

Vi vill passa på att säga att detta är en 20kr-julklapp, förvänta er inga x-box eller playstation så blir detta en trevlig kväll ;)

Lilla julafton för två år sedan:






/Akke

vinterskidskolan

torsdag kväll, då ankomm den nya generationens skidåkare och sparkade igång årets vinterskidskola här i lycksele.

Vi på skidgymnasiet har fått förtroendet att få vara med som "hjälptränare". så om jag inte har helt fel så vet jag att det har varit några där både under fredagen och under lördagen som gör ett utomordentligt jobb!

snön bara fortsätter att vräka ner så vi börjar fundera.. var det verkligen värt allt slit i måndags?? .... fast JOOO helt klart! kan aldrig bli för mycket snö på spåret ;)

från oss alla till er alla en riktigt...... god middag!


taggade skidåkare



får eke stryk???


Hejs


Det lider mot jul.

Måndag eftermiddag var det 25 minusgrader här i lycksele. men idioter som vi är här på skid så trotsade vi den kylan, drog på oss ett par extra kallingar, grabbade en snöskyffel och drog oss mot spåret. Det var nämligen dags att skotta spåret här på tannen. men ljuvlig julsång och glatt humör var det inte alls så kallt som vi trott och tron det elr ej, men det var ju nästan roligt ;D

efter en och en halv timme och nästan 1,5km skottning blev det TÅRTA som vår egen Johan Forsberg kammade hem till oss i helgen :)

Tisdagen var det ju det årliga pepparkaksbaket som redan fått ett eget inlägg men vi väntar med spänning på resultatet av våra tränare.

Onsdag var = men trött dag för dom flesta efter gårdagen/nattens bravader. det blev väl inte allt för många timmars skönhetssömn... :P



snöskottning förfullt !!



vem blir inte glad av lite snöskottning? :D


Pepparkakstävling

årets pepparkakstävling ägde rum under gårdagen/natten (tisdag-onsdag) och visade sig bli en väldigt lyckad kväll för dom alldra flesta. vissa lag höll på lägre än andra men slutresultatet måste jag säga var bra i alla grupper.
lägger upp bilder på skapelserna så kan NI rösta på eran favorit bara genom att komentera rätt siffra:)


HUS 1



HUS 2



HUS 3



HUS 4


Johan Forsberg 2:a på sprinten!

Tävlingarna i Åsarna, första cup-tävlingen, har dragit igång. Idag var det dags för sprinten, flera från Lycksele Skidgymnasium visade framfötterna och åkte riktigt bra!

Ett stort grattis till Johan Forsberg, H17-18, som slutade på en 2:a plats!



Vi hade ett helt gäng som också tog sin in på fina placeringar idag;

I H19-20 tog sig både David Nordström och Petter Hedman vidare. Efter kvartsfinalerna slutade de på en 19:e respektive 20:e plats. Bra jobbar grabbar! Vi tycker det är extra kul att Petter nu verkar vara tillbaka i tävlingsspåret.

I D19-20 åkte Sara Nyström grymt bra, en 20:e plats i prologen och totalt en 18:e plats!

Förstaårs-juniorerna Frida Hedman och Julia Nyström lyckades också ta sig vidare i prologen, men blev utslagna där. Bra kämpat av våra "rookies" som nyss kastat sig in i hetluften!

För övrigt så var det många som inte var långt ifrån att ta sig vidare, det handlar oftast om några ynka sekunder. 
Bra kämpat allihopa! 

Nu taggar vi för distansen imorgon!

/Akke


Jul på Skidgymnasiet

December har infunnit sig igen på skid, tiden går fort när man har roligt. Snart är det återigen jullov och dags att träna, ta igen sig och ge bort/öppna julklappar. Men ännu har vi några tuffa dagar kvar, lärarna är inte nådiga med läxor och prov och vi ska även hinna med cup-premiären i Åsarna.

För att få den där riktiga julkänslan så spelar vi våra julfavoriter i högtalarna nere i omklädningsrummet samt försöker pynta till det lite. Julgranskulorna från förra året hänger fortfarande uppe, så där har vi tjänat lite tid... De nya ettorna på elevhemmet försöker sig också på den ädla konsten med varierande resultat, men de har absolut lyckats få den där juliga, mysiga känslan!



Och vi har ju även fått en tidig julklapp:

Två gamla skidelever, Marcus Ottosson och Linn Sömskar fick ju chansen att åka ner till Tyskland och representera Sverige i helgen som varit! Stort grattis och bra kämpat! Nu har vi skidisar som ännu är kvar några nya förebilder och vi har fått en extra motivations-boost.

På tal om ingenting så har vi som vanligt trevligt på elevhemmet efter styrketräningen och middagen. Spännande armbrytningstävlingar och skrämmande youtube-klipp fick avrunda dagen. Vi vill också ha en liten mini-tävling:

Gissa vad våra efterrätter (jordgubbskräm med mjölk) föreställer?

Den som gissar rätt har kanske ett fint pris att hämta hos killarna i ettan.*





Konstnärerna heter Pierre Bryntesson och Anna Erika Hedman. För de konstkritiker där ute som fattat tycke för våra alster så måste vi tyvärr säga att de inte längre är till salu av praktiska skäl.

*Jag sa "kanske"

/Akke

Måndag

Idag åkte vi iväg till Långliden för ett klassiskt distanspass. Eller ja, alla åkte klassiskt förutom Ellen som åkte skate :) Sen tror jag Pier hittade något väldigt intressant ute i snön, för han låg då och kräla där ute i pudret ;)

För övrigt så blev det lite drama direkt vi anlände till Långliden. Ove lyckades nämligen köra fast med bussen i snökanten. Så tack vare en busslast med gymtränade skidisar så fick dom tillslut loss den!

Efter måndagsmötet var det dags för styrka. De flesta övningar var ett set med 6-10 reptetioner. Jag tror dock att i stort sett alla skippade borzow-hoppen, dom bruka som göra ont dagARNA efter om ja säg så...


xoxo /Bloggdrottningen

Bilder!

Från lägret i Skellefteå samt lite skoj från Bruks.



Hilda laddar inför tävling (kanske solcellerna också?)



Erik vallar på



Johan.F mitt uppe i tävling



Samlade i matsalen för lite snack



Se upp för hungriga skidisar!



Klara, färdiga, gå! Full rulle nerför slalombacken!



Alexander trixar



Pierre visar också sina konster



Ready, set, go!



Underbart



I glada vänners sällskap



Glada pojkar



Charlotte Kalla i Bruks.



Spanar in banorna



Full rörelse på uppvärmningsplatsen



Glad Kalla



Robin Bryntesson och vår egen tränare Peter Jönsson i en spurt


/Akke

Träningstävling



Idag, torsdag, har vi varit på skidspåret i Långliden och kört en träningstävling! Killarna körde 10km och tjejerna 5km. Stilen var skate :)
Vi värmde upp medan solen gick upp sen var det dags att köra! Killarna började åt ett annat håll än tjejerna för att undvika så många möten efter vägen. Måste säga att det var rätt jobigt för att vara efter en skogsbilväg, men kul var det!


Här kommer resultatet:








xoxo /Bloggdrottningen

Tävling på bloggen!!!!!!!

Finn felet med bilden.
Den första personen som svarar rätt har en kladdkaka som pris att hämta ut hos tjejerna i ettan.




Lycka till!

RSS 2.0