Blurr

Idag. Skid SM, stafett, in vigning, skid tävlingar, snö storm, skid publik, ham burgare, thai mat,
samman fattning: SKÖN T


Ifall ni inte fått en tillräcklig dos av skidisar under veckan, bege er till vitberget, skellefteå.

För det ska inte jag.

Veckan som gått har varit givande. Förberedelserna för Barnens vasalopp går som smooooort. KOmmer bli kanon bsdv. F1 7kt!

@>-;-    ( obs, ej ros)

h1 h1

Bye


Jiiiiiiizz

Folk fyller år, folk tar körkort, detta folk är även kallade skidisar. Jag gillart.

Folk blir utelåsta, folk blir 180kr fattigare, folk upptäcker en död bil, folk drabbas av klamydia( hehe, okej TWAR) detta folk är inte bara en skidis, detta folk är en SKIDFYRA tillhörande armén.

Ytterligare en är hemma och kelar med Steffen, ett överjäkligt bra sällskap dock! Men, inte lika bra sällskap som jag och Vendela! Get your 59a out off the sofa!!!!! 

Annars, min granne har gett mej en minnesvärd sak. En buckla på min bil!!!   och nej, det är inte granne som i skidisar, utan en människa, en helt vanlig skapelse som jag just nu.... älskar. fuck.  
nä, men sanningen, har inte ens märkt det, utan dom hade ringt till mina föräldar eftersom det är dom som står på bilen. Så min mamma, 16mil bort ringde och meddelade det, hehe. Skönt att nån håller sig uppdaterad. Bilbucklarmänniskan ska tydligen kika in hos mig, för att skriva nå papper eller nåt, nån dag så det är väl bäst att jag bakar.

jaja, nä men en helt vanlig vecka annars.

Vi har en praois hos oss. Yay.



aja, tror att det är dags för en svårare bild. Sist räckte det ju bara med en helkväll och 6pers som hetsade och gissade. Och tillslut rätt :D

såå.. vem vem vem vem vem vem vem ?




mums

vissa dagar är bara helt underbara och perfekta, och idag var en sådan dag. Men tar ni ett gäng skidisar med tillhörande skidor, älven, sol, fika, eld, lek och bus, fika! så förstår ni.

FiXARN!  a.k.a erold jr.








aah jag vet inte vad som hände på vissa bilder, det kanske bara kallas charm..

skön t att någon lyckades klura ut att det var max på bilden, trots att max med stor säkerhet framhöll att det inte kunde vara han.

heeeerrååå

We are on fire!

Ville bara damma av den hära. check.

vad mer vad mer, lagt grunden för sveriges framtid i skidspåren, ni hittar dem på norrängsskolan. kom verkligen till insikt idag hur djävulskt tålmodiga lågstadielärare behöver vara.
det snöade idag, vilket det tydligen ska göra fram till söndag då solen ska skina som tusan för då bär det iväg på skidutflykt med alla skidisar som är sugna. blir stek.

imorrn fyller Isak å Tobbe år. så grattis i förskott!

tydligen ska omklädningsrummen vara rensade från minsta molekyl på torsdagskvällen, åhåjaja. det blir nog bra.

imorrn är det fredag, det innebär fredagsmys. fritt fram för tolkning då det kommer till myset.
aja, är det någon som vill armén något imorn, tips, det nalkas LÅNGLUNCH!


 
vem? vem ? vem? vem ? vem? vem ? vem? vem ? vem? vem ? vem?






sweet. nu avslutar vi kvällen på bästa sätt.

heeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrå

the sunnn

En helt sjukt underbar dag!

 

Med massor av solstek..

 

Lite skidmys på älva, saknade dock chokladen och de nybakta bullarna

Men vi hittade en travbana istället, jop det finns en här i Lycksele om ni inte viste det

 

Jag har även upptäckt mitt kommande liv som koalabjörn  (för er som nu undrar vart ni ska leta mig i framtiden)

 

Igår va de tårta för att fira akkes fina prestation på JSM

de va gött de

TACk Ove bra bakat!

 

Hum,  ja de ä väll de vi gjort dessa två ljuvliga dagar efter lovet

utöver  att ansträngt våra stackars hjärnceller under lektionstid då

 

/Ubba


weeeheeeeyyyooi

galet. GAAAAALET vad ballt det är att vara 19. WORD. ni alla småkids har något att se framemot, det är helt sinnes. ja ni förstår, jag har haft fullt upp i veckan med att smälta att jag är 19 och alla dessa förändringar som kommer med det. puuuh, skulle behövt en vecka till.

jaå. det flesta har varit på jsm i veckan och solat. och åkt skidor. ni har varit duktiga. själv tänkte jag åka stafetten men jag lyckades bli skadad så den planen gick ju åt hve. men elin åkte ner och SSK fick ett lag vilket känns roligt iaf. strålande tjejer!!

men ingen tårta på måndag? fast vem vet. 

sista dagen, sista timmarna på lovet, NU KÖR VI!

JSM dag4

Dubbeljakt..

JSM dag 2 å 3

Igår avklarade vi alltså sprinten, då Eve för första gången i sitt långa liv gick vidare från prologen i junior sammanhang, hon fick sällskap av Hilda som åkte grymt efter en skade/sjuk drabbad säsong . Anna Erika gjorde även hon sitt bästa lopp på den form av korta distans slutade på en 20e plats inte långt efter Vendela som också var grym och gick vidare som 18e kvinna.  Av grabbsen var det David och Tim som tog sig vidare från prologen.

 

Men nu var det väll ändå inte sprint vi skulle va bra på!?

 

Som jag förstod det skulle vi äga dansgolvet i takt till Två backar läsk. Vilket ja kan lova att vi gjorde.. Man blir ju dock lite besviken när man inser att resten av skidfolket är sådan torrbollar..

 

Kamratmiddagen:

- alla som satte sig åt fel håll (alltså inte hade uppsikt över hela lokalen) blev hånade av Max

- Erik Silfver fick en lampa

- Vi åt buffé bestående av kyckling och potatisgratäng

- tjejerna (jag också) fick ett hysteriskt skrattanfall, ingen vet varför

- Eke drack kaffe

- lyckselefolket och några tappra tjejer intog dansgolvet

- Vi dansar

- Ake, Eve och Isak blir hissade

- Vi dansar mer och svettas

- Vi konstaterar att vi haft grymt kul!!

....

 

Vilodag

 

Det har vi alltså haft idag.

 

Lite mys på spåren; då morgondagens dubbeljakt banor har nötts lite tillsammans med lite STEK och skidbytesträning .

Hudiks shopping områden har inte heller varit en säker plats för almenheten denna dag. Då skidfolket inte tycks kunnat finulaut någe roligare sätt att spendera en vilodag.


Lite sköna bilder från dessa två dagar


JSM dag1

Första dagen av JSM börjar lida mot sitt slut..

 

Vet inte om ni, mina kära skidvänner, börjar känna er lite trötta? Själv tycker jag att min säng på andra sidan bordet se väldigt lockande ut, ska bli skön..T när man får inta den

 

Men nu var det ju dagens tävlingar jag tänkte summera.  Först vill jag bara säga att alla ni som startat idag har gjort en GRYM insats!! Anser nämligen att man är i behov av ett otroligt starkt psyke för att samla kraft att vilja plågat sig runt dessa mycket ruuuliga banor. Så bra jobbat allihop!!

 

En person som jag anser är värd en TÅRTA (oavsett tränarnas regel om pallplats) är våran egen ACKE!! Helt sjukt vad hon åkte idag och hon slutade tack vare detta på en mycket hedervärd 4.e plats. Så har ni inte sagt Grattis så gö de NU! Även Evve gjorde ett grymt lopp efter sjukdoms sviter så tätt inpå JSM. Resten: jag har inte glömt er, ni vet att ni är minst lika GRYMMA, det vet ni!!

 

Hela resultatlistan för dagens 5/10km F hittar ni här:

http://hudiksvallsif.nu/skidor/jsm2010/resultat.php


Grattis Acke!!






see you på the sprint i mörron!


Hudik

Joserurrsåatt

nu är man då på plats i Hudik en stad med anor, eller nått.

 

Är ju så att den skidtävling/vecka som endast arrangeras en gång om året, den vecka man ska ha prickat formen till, den vecka som börja på J å slutar på SM börjar imörra.

Å då blir de åka av!!!

 

Har själv kikat in Glada Hudiks fina skidstadio idag. Har även skuttat runt morgondagens bana och tänkte nu avlägga en exklusiv rapport till er trogna läsare:

- Den va jobbig.

 

Nu är de dags för skönhetssömn.

Lycka till imorron alla skidåkare!!

 

För er som har ett brinnande intresse av att se andra plågas så är det här vi håller till..

 


Japans inrikespolitik.

Japan har ett demokratiskt statsskick som bygger på en konstitution som antogs 1947. Kejsaren är statsöverhuvud för Japan men har ingen makt i praktiken. I stället är högsta beslutande organ Japans parlament med 732 medlemmar, vilka är uppdelade i två kamrar, första kammaren och andra kammaren. På japanska kallas parlamentet 国会 kokkai, vilket betyder nationalförsamling. Japans parlament är, precis som Japans lagar och författning, skapade efter tysk modell. På engelska kallas parlamentet för diet, även om diet, från medeltidslatinets dietas, bara är ett annat namn för en beslutande församling.

Parlamentarikerna väljs in till bägge kamrarna genom allmänna val. Ämbetsperioden skiljer sig dock: Fyra år för andra kammaren och 6 år för första kammaren. Från kokkai väljs sedan en premiärminister baserat på det parti som fick flest röster. Formellt sett blir han uttagen av kejsaren men detta är endast en symbolisk handling.

Åldern för rösträtt i Japan är 20 år. Men eftersom man i Japan börjar räkna en persons ålder från 1 år och uppåt, istället för att som vi börja från 0 och uppåt så motsvarar det en åldersgräns på 19 år. Dessutom räknas inte myndighetsåldern utifrån ens födelsedag, utan vid en viss dag på året blir alla som fötts 19 år tidigare myndiga. Allmän och lika rösträtt infördes 1947.

Japan har hållit en konservativ profil under decennierna sedan andra världskrigets slut. Efter 2009 års val tog det demokratiska partiet över makten, innan dess hade Liberaldemokraterna innehaft regeringsmakten oavbrutet sedan 1955 med undantag för tio månader under 1990-talets första hälft.







Dåååsåå, då vet ni vad jag sysslade med på min födelsedag.

Tårtan som ni bakade tjejer... helläcker!

sen ska jag avlägga rapport från dagens skidträning. 2h på tegsnäs skidor. och jag fattar FAAAN inte hur Gustav Vasa pallade 9mil på sånna träplankor. Min granne skidade för första gången ifrån mig. Hon är 87. och rullstolsburen.

bra pass, helt klart.  men nu värmer det gött i kaminen, tack tegsnässkidan för träplankor!






Hej

Livet har återvänt

 

Solen har visat att sin existens och vi har sportlov, i ungefär 3dagar innan de bär av ti SM

 

Men nu va de tydligen en rapport om helgens tävlingar man skulle avlägga, vem som nu har funtat den konstiga regel..?

 

Har tydligen i afa misslyckats helt med att informera er skidisar att Bergeforsens SK arrangerade grymma tävlingarna i helgen, som alltid på en så fin plats! Gårdagen bestod av ett distanslopp och dagen en sjukt kul sprintstaffet där längsta skidan före antagligen va de grymmaste namnet

 

Fast vet ju att ni egentligen inte bryr er om detta efter som helgens tävling är VASAN..

Brink säger allt!!

KUNGEN

Även om jag länge höll Kajan som favorit, hade han bara varit med in på upploppet hade han lätt vunnit med sin fina fällning

 

Fast du va duktig också Moks, Grymt kört!

Å ännu en gratulation till dagens födelsedagsbarn: Grattis Gabban!

För er som inte har fått informationen så är Acke nu mer ute å sladdar på vägarna, ett stort grattis till henne med!

 

Kanske grymmaste tårtan någonsin har också gjorts i veckan, beställningar går fint att göra för er som saknar tallangen..

 

 

 

lööövlåååv

//Ubba


Avhandling Skejtvasan

Enligt tydligt uppsatta stadgar så ska man avlägga någon slags rapport efter genomförd tävling.
I vilket fall så åkte jag Skejtvasan igår och det gick rätt så bra. Att tävlingen var på 3 mil och inte 4 mil är kanske orelevant, men Gabban räknade säkert med min uppvärmning också.
Jag åkte med tätklungan i ca 14 km innan mina ben befallde mig att göra en avstickare neråt i fältet. De följande 16 km fick jag därmed åka helt ensam, vilket i längden blir rätt jobbigt. Tyckte ändå att jag kunde hålla hyfsad fart och jag lyckades hålla min placering in i mål.

Nästa vecka är det JSM som gäller och något brist på krut finns det förhoppninsvis inte hos någon av skidgymnasieteleverna. Vädret däremot verkar vara emot oss för första gången i vinter. YR.NO säger mellan 1-5 grader. Det blir att damma av klistertuberna.

Förövrigt så fyller Gabban år i morgon. Enligt samma stadgar som tävlingsrapporteringen står under, så ska man avlägga en rapport om Japans inlandspolitik varje gång man fyller år. Att låta bli tolereras inte och staffas med en rejäl POKE från "Glove on a stick". Grattis på födelsedagen!!!!
Dessutom var jag inte ensam som tävlade i helgen. Enligt säkra källor så har även Lina siktats på tävlingsspåren i helgen. Det blir intressant att se hennes avhandling.

// Moks

Beskrivning


9 dar kvar

goooooovädre, kring nollan och SOL! inte alls svårt att hålla sig ute på laggen då inte.
 är man fb-skadad om man letar Gillaknappen nu?

övrigt. hade typ inget annat.

jo, blir ni faasligt tårtsugen på söndag så kan jag bidra eftersom jag fyller år då. great. har ju som inte blivit mkt tårta i vinter, men var det nån som gillar tårta eller? tydligen inte. men om ni vill så kan ni ju greja så det blir tårtätande på måndagsmötet veckan efter lovet. men det är absolut inget krav. jag gillar er iallefall.

max har skejtat 4 mil i helgen. riktigt bra dessutom. han lär väl avlägga en avhandling om loppet här senare, vilket man gör då man har tävlat. eller inte.   iaf, hoppas du har krut kvar inför jsm!!

vill bara tillägga att det går utomordentligt bra att dra raggarrundan i mjukisar, joooooooorrrååsatt.

ne nu ska vi se klart dödligt vapen 4. ett masterpiece.



vi kom, vi drack, vi stack

hehe, jaa jag är rätt så nöjd med dagens rubrik. det är ju inte min starka sida men nu fick jag till det.  he he.

passet idag innehöll ju drickalangning, aldrig gjort det förr. superbra grej att träna på. det gick bra, så länge jag kommer ensam förbi vätskekontroll, så det gäller att ligga först. eller sist alltså. keep in mind.

vädret var underbart, första dagen på evigheter kändes det som med sol. utan snöstorm. bra kombination. ytterst bra. så nu är brännan grejad. även om en viss grabb i ettan tycker det ser förjäkligt ut med solbrända brudar. så han och sin andra manlige ettakamrat ska emigrera till finland för att säkra sina bleka flickor. wiihoo.

själv packade jag mina saker och tog ett välförtjänt lov redan idag, jaaa kids, vänta bara tills ni går i 4an, utbränd blir till en livsstil.



schnö

Idag såg vi codan. jag trodde på riktigt att jag efter 45minuter skulle trycka på brandlarmet. såååå,,, ni har något att se framemot ni som ska se den imorron :D  
                           MEN, aporna spelade brao och var ruuuuuliga.
 sen har det snöat lite de senaste dagarna. men alla verkar ändå mer eller mindre insnöade så det är as usual.

det är väldigt uppskattat med bloggar inom skid. Jag ser framemot diverse bloggbråk, kanske bloggfika med nån läsare ? vad vet jag, möjligheterna är obegränsade. men jag vill inte länka nån av er, vill behålla alla läsare till skids blogg. inte för att den känner sig hotad . nejdå.

imöra blir det vätskelangning på träningen, jääääklar vad vi ska dricka bra då. och snart är det lov. vad blir det.. typ 4 dar sen dra ner till jsm? ingen hade väl ändå tänkt göra nåt annat på lovet. .

sen är det oerhört förkrossande att höra om skids senaste breakUp. eftersom ni inte verkar hitta tillbaka till varandra hoppas jag ni blir nöjda med era nya som ni förhoppningsvis ska spendera de kommande två åren med. Jag vill inte vara den som går ut med det offentligt eftersom ni inte än skrivit det på facebook, Johan och Isak, våra tankar går till er.

vi gamlingar fick en sjukt rolig överraskning idag då vendela kommer nerspringades med S T U D E N T M Ö S S O R N A!!!!!!!    det kändes förjävligt. roligt.


 
 wiiiiihoooooooooo.  nä men det är väl ingen större grej egentligen, jooooråååsatt


 Kladdkaka är väl en pryl som tillagas rätt så frekvent på skid, och ett tips från dom med rutin på saken, tappa ner en påse DAIM i kakan. dumlen blev ingen större succé, den kan man ha som aptitretare istället.


heeeerrrå


RSS 2.0